BUITENDETECTOREN

Het betrouwbaar detecteren in een buitenomgeving is sterk afhankelijk van verschillende invloeden welke we niet altijd kunnen wegwerken.
Denken we hierbij bvb aan rondlopende dieren, bewegende bomen/struiken, felle koplampen,... 

OPTEX heeft voor buitendetectie dan ook speciale detectoren ontwikkeld welke deze bronnen van storing er zo efficient mogelijk uit filteren.

Ook voor buitendetectie bestaan er verschillende detectiemethoden waaronder de meest bekende de Passief Infra Rood detector en de Actief infra rood Detector zijn.

OPTEX maakt voor zijn Passief Infra Rood detectoren gebruik van het "Meervoudig Detectie Patroon" welk in combinatie met een dubbel afgeschermd detectie-element zorgt voor een uiterst betrouwbare detectie van ongeoorloofde indringers

Deze detectoren worden vaak ook met RADAR technologie uitgebreid om een nog meer verfijnde detectie te kunnen doen en valse alarmen te voorkomen.

Actief infra rood detectoren werken met een zender en een ontvanger waartussen infra rode stralen lopen. We zijn hier in de mogelijkheid om afstanden van 5,0 m tot 200 m te controleren.

Meestal dienen er meerdere detectoren te worden toegepast omdat anders het omzeilen van deze beveiliging te makkelijk zou zijn.Technische fische

Filmpjes