BUITENDETECTOREN

Het betrouwbaar detecteren in een buitenomgeving is sterk afhankelijk van verschillende invloeden dewelke we niet altijd kunnen wegwerken.
Denken we hierbij bvb aan rondlopende dieren, bewegende bomen/struiken, felle koplampen,... 

OPTEX heeft voor buitendetectie dan ook speciale detectoren ontwikkeld welke deze bronnen van storing er zo efficient mogelijk uit filteren.

Ook voor buitendetectie bestaan er verschillende detectiemethoden waaronder de meest bekende de Passief Infra Rood detector en de Actief infra rood Detector zijn.

OPTEX maakt voor zijn Passief Infra Rood detectoren gebruik van het "Meervoudig Detectie Patroon" welk in combinatie met een dubbel afgeschermd detectie-element zorgt voor een uiterst betrouwbare detectie van ongeoorloofde indringers

Om dit te illustreren is het aangeraden om de technische fiches van de BX80 en de VX40 even te openen waarbij duidelijk wordt hoe deze detector juist werkt. 

Actief infra rood detectoren werken met een zender en een ontvanger waardoor een infra rode straal loopt. We zijn hier in de mogelijkheid om afstanden van 5m tot 200 m te controleren.

Meestal worden er meerdere stralen toegepast omdat anders het omzeilen van deze beveiliging te makkelijk zou zijn.Technische fische